Clubnieuws - VVW-Hazewinkel VZW

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Clubnieuws

Clubnieuws

LIDKAART EN STICKERS 2023.

De leden, die hun lidmaatschapsbijdrage 2023 betaald hebben, kunnen vanaf 3 april iedere zondagnamiddag, hun WWSV-lidkaart (voor diegenen die ze niet digitaal ontvingen) en de 2023 sticker voor zeilboten en/of surfplank komen afhalen in het clubhuis.
Een 2023 sticker op de achtersteven van uw boot plakken geeft aan dat u regelmatig eens naar uw boot komt kijken en helpt tegen het ontvreemden van onderdelen van uw boot.

JAARLIJKS KUISEN VAN DE LIGPLAATSEN.
De leden die over een ligplaats beschikken voor hun boot of surfplank, moeten hun ligplaats(en) opkuisen ten laatste op 1 juni 2023.

Op zaterdag 29 april en zaterdag 10 juni plant het bestuur een "ALGEMENE KUISDAG"
Op die dagen zijn de bestuursleden van 10 uur tot 17 uur bezig om het terrein te onderhouden.
Eventuele vrijwilligers om een handje te helpen zijn steeds welkom en voor drank en eten 's middags wordt gezorgd.

Wij verwachten jullie op deze beide dagen om het clubterrein op te kuisen.
Indien er zoals de voorgaande jaren heel weinig respons komt om deel te nemen aan de kuisdagen, zien wij ons genoodzaakt om vanaf volgend jaar het lidgeld te verhogen om machines te kopen of externe betalende hulp in te roepen.
Wij vragen dan ook dat de leden een inspanning leveren om tijdens de 2 gepande kuisdagen, op 29 april en op 10 juni, het clubterrein mee helpen opkuisen. U kunt best zelf een borstel en ander benodigd kuismateriaal meebrengen op 29 april en op 10 juni.

CLUBKAMPIOENSCHAP 2022.
Het clubkampioenschap 2023 wordt gezeild over 11 wedstrijden (met berekening van handicap)  aangeduid als interne 1 tot 11 in de bijgevoegde kalender.
De 8 beste resultaten worden opgenomen in het eindklassement voor de clubkampioen 2023.
De eerste start wordt stipt om 11u gegeven en na 2 reeksen wordt de middagpauze gehouden.  Het dragen van een zwemvest is verplicht.   
De eerste wedstrijd gaat door op zondag 2 april.  Iedereen kan deelnemen, onze clubwedstrijden worden in een vriendschappelijk kader gevaren en mits naleving van de voorrangsregels stelt dit geen bijzondere eisen.
Nieuwe startprocedure, de volgende vlaggen worden getoond of gestreken :
6' waaschuwingssein voor de optimisten
5' gele vlag wordt getoond met geluidssignaal; start voor de optimisten
4' blauw-witte vlag wordt getoond met geluidssignaal
1' blauw-witte vlag wordt gestreken met geluidsignaal
0' start alle vlaggen worden gestreken met geluidssignaal

Opgelet bij fouten:
Wanneer u een boei raakt moet u niet meer terug rond de boei zeilen, maar zeilt u gewoon verder totdat u een 360° rondje kan uitvoeren zonder andere boten te hinderen.
Wanneer u een andere boot raakt of geen gevraagde voorrang geeft moet u 2X een rondje maken (720°) zonder andere deelnemers te hinderen.
Beide strafronden moet u uitvoeren voor de volgende boei.
Indringen bij de startlijn is niet toegelaten, in geval dat u te snel naar de startlijn vaart en tegen andere deelnemers dreigt te botsen,  moet u:
- of onderlangs de andere deelnemers varen
- of gaat u door de startlijn en zeilt u buitenom rond de startboei om opnieuw door de startlijn te varen.
 
8/11/2023
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu